تاریخ انتشار : شنبه 10 خرداد 1399 - 16:05
کد خبر : 61837

افزایش شمار مبتلایان فاسیولا در گیلان/ گیلانی ها در مصرف سبزی های محلی هشدارهای بهداشتی را جدی بگیرند

افزایش شمار مبتلایان فاسیولا در گیلان/ گیلانی ها در مصرف سبزی های محلی هشدارهای بهداشتی را جدی بگیرند

جارستان: سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان از ابتلای قطعی ۳۳ گیلانی به بیماری فاسیولا خبر داد و گفت: برای ۴۹ گیلانی دیگر نیز احتمال ابتلا به این بیماری وجود دارد. به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان (وب دا): دکتر آبتین حیدر زاده در جمع خبرنگاران با اشاره به شیوع بیماری فاسیولا

جارستان: سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان از ابتلای قطعی ۳۳ گیلانی به بیماری فاسیولا خبر داد و گفت: برای ۴۹ گیلانی دیگر نیز احتمال ابتلا به این بیماری وجود دارد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان (وب دا): دکتر آبتین حیدر زاده در جمع خبرنگاران با اشاره به شیوع بیماری فاسیولا در گیلان بیان کرد: تاکنون ۳۳ نفر از گیلانیان به این بیماری به‌صورت قطعی از آبان ماه و آذرماه مبتلابه فاسیولا شده‌اند و ۴۹ نفردیگر نیز جدیداً محتمل به ابتلای این بیماری هستند.

وی با اشاره به اینکه مبتلایان به بیماری فاسیولا عمدتاً ساکن شهر و اغلب رشتی هستند،بیان کرد : تاکنون هیچ بیماری در شهرستان‌های آستارا، رودبار، سیاهکل، صومعه‌سرا، فومن و ماسال مبتلابه فاسیولا گزارش نشده است.

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان گیلان با اذعان به اینکه تاکنون هیچ‌کسی به دلیل ابتلای به بیماری فاسیولا در مراکز درمانی گیلان بستری نشده و نیازی نیز به بستری وجود ندارد،افزود: همه افرادی که به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کرده‌اند، دارو دریافت کرده و هیچ فرقی نمی‌کند از داروی داخلی و یا خارجی استفاده کنند.

دکترحیدر زاده ،ضمن تأکید مجدد بر ضرورت رعایت نکات بهداشتی در مصرف سبزی‌های محلی و معطر نظیر چوچاق و درار، خاطرنشان کرد: گیلانیان باید سبزی‌های محلی را خشک کنند یا ۳ ثانیه بجوشانند و یا در محلول آب و سرکه سفید برای مدت ۱۵ دقیقه قرار دهند.

وی همچنین با برشمردن چند نکته بهداشتی به‌منظور پیشگیری از ابتلای به بیماری فاسیولا، افزود: مصرف‌کنندگان از سبزی‌های محلی باید درار را پنج روز در فریزر بگذارند و یا هنگام استفاده از زیتون‌پرورده به آن سبزی‌های محلی نیفزایند و یا در صورت لزوم به روش‌های ذکرشده سبزی‌ها را پاکیزه کنند.

سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به وجود روان آب‌ها در گیلان و احتمال استفاده برخی از خانوارها از آن به جهت تأمین آب شرب خود، گفت: به‌هیچ‌وجه نباید از روان آب‌ها و یا آب‌های سطحی قبل از جوشاندن آن استفاده کرد.

دکتر حیدر زاده با اشاره به سیر پیگیری، تشخیص و درمان مبتلایان به بیماری فاسیولا در گیلان، تصریح کرد: همچنان با کمک آزمایشگاه رفرانس دانشکده بهداشت دانشگاه تهران، دانشکده پزشکی رشت و مرکز بهداشت استان مشغول پیگیری بیماران در استان هستیم.

وی همچنین هشدارهای بهداشتی به دامداران استان داد و افزود: کلیه کشاورزان و دامداران استان به توصیه سازمان دامپزشکی توجه کرده و برای کم کردن تخم انگل فاسیولا در محیط ‌زیست استان، دام‌های کوچک و بزرگ خود را سالی دو بار با داروهایی که سازمان دامپزشکی توصیه می‌کند، درمان ضدانگل کنند.

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.